18:30

Gamlestaden FF

Referat

GaFF tog inte vara på chansen

Vi hade gått med på att flytta fram matchen till 22 juni för att Real Maskin inte kunde få ihop lag vid det tidigare datumet. Nu var det istället vi som hade ont om folk. Med andra ord ett av dom sämre besluten i klubbens sportsliga historia.
Hoang spelade trots skada, Färdig likaså, Visar var inte helt kurant, Tobbe hade fortfarande ont i foten efter smällen mot Croatia, Omar har ständiga problem med knät and the list goes on and on..då har inte ens dom spelarna som inte var med nämnts.
Vi ställde upp med följande elva: Danne - Tommy, Omar, Hadd, Glenn - Greg, Hoang, Tuan, Dennis - Tobbe, Robin
Ersättare: Färdig, Visar, Komal, Senad

FÖRSTA HALVLEK
Real är på tårna och börjar matchen mer intensivt, och vinner nästan samtliga dueller. Vårt mittfält blåses undan och vi får snabbt byta spelsystem och Färdig kommer in. Det ger ganska så snabbt resultat och vi börjar kombinera oss fram till bra chanser. Robin har ett friläge som skjuts rakt på målvakten. Dennis har ett lobbskott utifrån som hade varit oerhört snyggt om den suttit. Real slår mycket inlägg och hotar på fasta.
Känslan är att det är ok med 0-0 i paus. Men i slutet av halvleken så får Real ett inkast som efter lite krångel leder till att vi går bort oss helt i försvaret och deras spelare kan promenera fram och sätta dit 1-0! Fjärde matchen i rad som vi släpper in första målet.
En första halvlek som är jämn. Vi har lite för bråttom ibland och borde försökt rulla ännu mer boll.

ANDRA HALVLEK
Början av halvleken är ganska så lik den första, men efter ett tag så börjar det öppna upp sig. Robin har 3 frilägen till, Tobbe har ett avslut som målvakten kanonräddar och en frispark som är svag. Robin nickar ner bollen i marken två meter från mål på en hörna, men bollen lyckas mirakulöst ta sig över ribban. Tuan har ett friläge men det tar för lång tid och målvakten räddar även den.
Real i sin tur har inte så mycket offensivt i andra. Ett stolpskott och en del hot på fasta som Danne klarar fint.

SAMMANFATTNING
Chansmässigt så ska vi vinna matchen. Spelmässigt så är det jämnt. Ändå så känns det inte helt orättvist.
Till slut så kom verkligheten ikapp oss. För mycket rotation på spelare varje match och för många tongivande som inte är med. Lägg därtill för blandad träningsnärvaro sista tiden. Sen så håller det inte att vi är så ineffektiva. Det kan inte krävas 7-8 bra lägen för att göra ett mål, match efter match.
All heder åt Real, hoppas att dom klarar sig kvar. Men dom var inte bättre än något av dom andra lagen i botten.
Vår första vårsäsong i sexan får ändå sammanfattas som godkänd.
Vi får sikta på en lika vass sommar/höst som ifjol, då vi var fantastiskt bra!

Matchens GaFFlar:
Hoang: Trots att han har problem med lår och vader, så kämpar han och sliter matchen igenom. Alltid duktig med bollen vid fötterna dessutom. Hur bra kan han vara när han är skadefri?
Omar: Den som utmärker sig mest positivt i försvaret. Svårpasserad minst sagt.
Danne: Stabil insats kryddat med ett par räddningar. Chanslös på målet.